Sacred Rest Winter Events
winterslaap

Sacred Rest
Winter Events

rust, ontspanning & verbinding

We maken deze winter een gezellige en warme ruimte voor jou waarin je kan komen rusten, verbinden en herstellen

In een mooie kerk kan je genieten van

  • een diep rustgevende yoga nidra-avond
  • een magische klankreis
  • een helend gongbad
  • een upliftende mantracirkel


vier heerlijke rustmomenten

met warmte en thee

dekentjes en muziek

sfeer en gezelligheid


beeld van de kerk

Yoga Nidra

zaterdag 16 december 2023

elisabeth claes

De kracht van diepe rust

Kom heerlijk diep ontspannen op de Yoga Nidra Avond.
Yoga Nidra is een toegankelijke en eenvoudige vorm van meditatie die je naar een diepe staat van ontspanning brengt.

Yoga Nidra is een term uit het Sanskriet en kan letterlijk vertaald worden als ‘de slaap van de yogi’. Het is een staat waar je je bevindt in de schemerzone tussen slaap en wakker zijn. Je lichaam is volledig ontspannen, je aandacht richt zich naar binnen, maar toch ben je bewust of ‘wakker’. Een heel helende staat voor lichaam en geest!

Yoga Nidra brengt je dicht bij jezelf en bij een onveranderlijke staat van rust, tevredenheid of gelijkmoedigheid. Van hieruit kan je verwelkomend en nieuwsgierig zijn naar het leven met z’n ups en downs en alle gedachten, gevoelens en emoties.

Op deze avond exploreren we de kracht van diepe rust hoe we dit in onszelf kunnen voelen. Yoga Nidra is daarbij de weg.

Een avond om even je batterijen op te laden en thuis te komen bij jezelf.


Elisabeth begeleidt deze avond
Elisabeth Claes is gecertificeerd Yoga, Breathwork en Yoga Nidra docent en oprichtster van Studio Zuid in Leuven waar ze dagelijks lessen geeft aan groepen en werkt in individuele sessies rond ademhaling & ontspanning.

Haar lessen zijn steeds een zoektocht naar connectie en balans in al onze dimensies als mens: lichaam en geest, het energetische en het spirituele, via yoga, ademhaling, meditatie en relaxatie.


Op zaterdag 16 december 2023 om 19 u 30 in de Kerk van Grimde, Kerkstraat 2 in Tienen

Gongbad

zaterdag 3 februari 2024

claudio salinas

Een avond voor diepe heling


Een Gongbad of Gong Sound Therapy, is een diepgaande en unieke vorm van klankgenezing. Je ligt of zit comfortabel en dompelt je onder in de therapeutische vibraties en resonerende geluiden van de gongs. De geluidsgolven hebben een directe wisselwerking met je lichaam en mind, wat leidt tot genezende hersengolffrequenties zoals theta-golven. Deze diepgaande interactie herstelt balans en harmonie herstelt, vermindert stress vermindert, heft emotionele blokkades op en bevordert genezing.

Je kan deze diepgaande ervaring zien als een vorm van passieve meditatie.


Deze avond wordt begeleid door Claudio
Claudio Salinas (Nirmal Karam Singh) is een Gongmaster en Kundalini Yogaleraar. Hij is geboren in Argentinië maar woont in België.
Claudio omschrijft zichzelf als een zoeker, hij richt zijn practice op processen van persoonlijke transformatie. Claudio heeft intensief getraind en heeft de wereld van de gong verkend met grote leraren, in het bijzonder met Don Conreaux. Claudio organiseert gongbaden, gongtrainingen en gongpuja's in België en in heel Europa.

Claudio heeft ook een diepgaande beoefening van Kirtan en chanten ontwikkeld. Hij heeft het geluk gehad te trainen bij Nikki Slade en organiseert regelmatig kirtan- en zangavonden in Brussel.


Op zaterdag 3 februari 2024 om 19 u 30 in de Kerk van Grimde, Kerkstraat 2 in Tienen

Mantra's zingen

zaterdag 2 maart 2024

lotte verbeeck mantra amrita

Verblijd je hart en kom mee zingen in de kerk!

We zingen samen eenvoudige mantra’s en andere heart-songs uit verschillende tradities. Sommige mantra’s zijn erg ingetogen en naar binnen gericht, andere zijn uitbundig en vreugdevol.

Het zingen van mantra’s is een vorm van meditatie die voorbij gaat aan het denken. En dat geeft ruimte om liefdevol aanwezig te kunnen zijn met alles wat zich aandient. Die ervaring kan een hele krachtige en verbonden transformatie teweegbrengen die onmiddellijk voelbaar is.

Deze mantracirkel wordt begeleid door Mantra Amrita (Lotte)

Bevrijd je Stem, bevrijd je Zelf

Laten we samen zingen!

Op zaterdag 3 maart 2024 om 19 u 30 in de Kerk van Grimde, Kerkstraat 2 in Tienen

Klankreis

zaterdag 23 maart 2024

greet van laer


Dompel je onder in de magie van klanken

Knus onder je deken geniet je van een ontspannende reis met klank en tekst. De klanken vullen de ruimte met stilte en met rust. Ze bundelen je aandacht. En jouw bewustzijn zweeft op de golf van de klank tot in de oneindigheid van de stilte.
De trillingen zoeken een weg door het water van je lichaam en je lichaamscellen resoneren mee. De tekst nodigt je uit om een innerlijke reis te maken. Je mag daarbij alle gewaarwordingen en alle ongemakken accepteren. Vermoeidheid en stress kunnen oplossen. Er ontstaat diepe ontspanning.


Deze klankreis wordt begeleid door Greet
Greet Van Laer zet zich met Kazana Sahari - Kleuren in Klank in voor individuen en voor groepen. Met shiatsu, klank en Closing the Bones helpt ze mensen om in een diepe ontspanning te komen. Zodat het hoofd even kan uitgeschakeld worden en het lichaam ruimte krijgt om te regenereren en te helen.


Op zaterdag 23 maart om 19 u 30 in de Kerk van Grimde, Kerkstraat 2 in Tienen

praktisch

Je bent voor elk event welkom in de Kerk van Grimde, Kerkstraat 2 in Tienen. Breng een matje, dekentje(s), een kussen en sokken mee. Kleed je warm aan, de kerk zal uiteraard verwarmd zijn, maar als je stilligt kan je het fris krijgen :-)

Na inschrijving krijg je alle praktische informatie

boek elk event apart

of

geef jezelf alle events samen met het Sacred Rest Programma


geheel programma

Totale waarde: 230EUR

€199

Sacred Rest

online + alle live events

Wat je krijgt


  • alle live events

    een diep rustgevende yoga nidra-avond    een magische klankreis    een helend gongbad    een upliftende mantracirkel

  • 8 online sessies yoga, meditatie, qi gong en whole body focusing voor diepe rust en ontspanning, live of via de opname in onze online leeromgeving

  • alle teachings over de 7 soorten rust

  • levenslang toegang
heilige rust rustende vrouw kleiner formaat

je bent zo welkom