Leer jezelf ontspannen met TRE™

Hoe fijn zou het zijn als je zelf de dagelijkse stress van je af kan schudden? Als je jezelf kan leren spanningen te verminderen?
Spanning en stress loslaten kan je op vele manieren doen, maar de TRE™-methode (Tension and Trauma Release Exercises) is een manier die snel werkt en veilig is.

Op 21 november 2021 kan je in groep een online TRE™-sessie ervaren.

In TRE™ doen we zes oefeningen die de spanning in het lichaam helpen verminderen. Deze oefeningen lokken het trillen van je spieren uit: alle zoogdieren trillen na spanning en gaan dan verder met het leven alsof er niets is gebeurd. Het trillen dat zo opgewekt wordt, laat diepe en langdurige spanning in het lichaam los, waarna je je heerlijk ontspannen voelt. Het is een heel natuurlijke reactie van het lichaam om spanning en stress los te laten en te ontladen.
De oefeningen zijn laagdrempelig, veilig en onder deskundige begeleiding.


In de sessie van 2 uur doen we samen de oefeningen en werken we naar de ontlading van spanning.
Je krijgt eerst duidelijke achtergrondinfo, dan oefenen we samen en je krijgt ook tips voor thuis. De oefeningen zijn gemakkelijk en voor iedereen. Je leert je hoe je deze krachtige zelfhulp tool veilig in je zelfzorgpraktijk kunt toepassen.
Je voelt je nadien direct meer ontspannen, maar kan als je de oefeningen een paar keer onder begeleiding hebt gedaan, thuis zelf oefenen.

Ook als je TRE™ al kent kan het zinvol zijn om nog eens in een groep samen te komen en je te laten begeleiden.

Voor wie?

Iedereen die stress, spanning en emotionele lading wil loslaten

Voor wie niet?


TRE™ geeft vastzittende energie af door middel van tremor (schudden). Tijdens dit proces kunnen emoties naar boven komen.
Als je trauma hebt, ernstige PTSS of jezelf op dit moment niet emotioneel kan reguleren dan is deze sessie niet voor jou. Zoek dan aub naar individuele sessies door TRE-providers, een psycholoog of een gekwalificeerde therapeut.


Belangrijk

Als je je inschrijft, krijg je een vragenlijstje toegestuurd. Zonder ingevulde vragenlijst kan je niet meedoen aan de sessies. Het kan zijn dat je misschien niet toegelaten wordt tot de online sessie als ik van oordeel ben dat een online TRE™-sessie op dit moment niet het juiste hulpmiddel voor je is. Dan krijg je natuurlijk ook je geld terug.

Praktisch

21 november van 10 u 30 tot 12 u 30 u

  • In de sessie gaan we soms op de grond liggen. Als je geen yogamat hebt, kan je ook een dik deken gebruiken. Je wil geen dik kussen onder je hoofd, want het is belangrijk dat je nek en hoofd vrij kunnen bewegen.
  • Verder een internetverbinding en een laptop/tablet met camera. Ik moet je kunnen zien op beeld, dat is erg belangrijk, als dat niet goed voor jou voelt kan je helaas niet meedoen.
  • Ook een klein stukje vrije muur (waar bijvoorbeeld geen kast tegenaan staat), zodat je met je rug tegen een muur kan leunen.
  • Naast mij is iemand aanwezig die de oefeningen voordoet zodat ik alle aandacht aan de deelnemers kan geven.

Begeleiding

Je krijgt deze sessie van Sigrid, psycholoog en yoga & meditatieleraar. 

Mensen helpen met hun mentale gezondheid en mind-body-verbinding, daar ben ik elke dag mee bezig

Bio van Sigrid

Prijs

Je bijdrage voor deze sessie is 45 €.

Inschrijven

Deze knop brengt je naar een online winkelmandje waar je meteen kan inschrijven